struga

Македонија

Разрешениот струшки муфтија тврди дека во Струга нема радикален ислам

А1он
Одредени државни, политички и верски структури вршеа притисок врз муфтиството на ИВЗ во Струга, не можејќи повеќе да ја трпат нашата работа и активности обвини
Македонија

Ќе се уриваат дивите објекти по струшките плажи

А1он
Сите објекти на струшките плажи кои немаат соодветна документација и кои отстапуваат од договорите за концесионирање ќе мора да бидат отстранети. Ако локалната од Струга
Македонија

Одложено судењето за палењето на македонското знаме

А1он
Судењето против 47 годишниот Исмаили Минир од струшкото село Шум кој на 23 јануари во Струга годинава го запали македонското државно е одложено во струшкиот