sojuz na stopanski komori

Економија

Арсовска: Со СЗО спроведуваме истражување за минимизирање на последиците по здравјето и економијата

А1он
Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска, денес информираше дека во соработка со Џон Дентон, генералниот секретар на Интернационалната стопанска комора, заеднички
Економија

Арсовска: Приватниот сектор очекува тешка 2020 година

А1он
Политиката е секогаш пред економијата. Тоа во голема мера ја комплицира и онака сложената состојба во земјава, каде во институциите, се чини, се занемарува принципот
Економија

Арсовска: Не ни треба „мал шенген” со Србија и Албанија, туку реформи за влез во ЕУ

А1он
Во време кога сме условно пред вратите на НАТО и со можности за отпочнување преговори со Европската Унија, чудна е идејата да влеземе во економска
Економија

Десет компании го добија признанието „Македонски квалитет 2018“

А1он
Десет компании денеска го добија признанието „Македонски квалитет 2018“ што традиционално, четврта година, го доделува Сојузот на стопански комори. Манифестацијата се организира под покровителство на
Економија

Заев на деловен појадок со Сојузот на стопански комори: Ќе обезбедиме еднакви услови за домашните и за странските компании

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со Заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев,