smetka

Економија

Величковски од НБРМ: Банката не смее да наплаќа за затворање на сметка, дебитни и кредитни картички

Орце Костов
Банката не смее да наплаќа надоместоци за затворање на платежната сметка, ниту, пак, надоместоци за затворање дебитни или кредитни картички, доколку рамковниот договор којшто го
Економија

Од први јануари ќе ги плаќаме сметките и преку фирми кои нудат брзи пари: Банките ќе добијат конкуренција

Орце Костов
Надоместоците кои банките ги наплатуваат за плаќање на сметки преку трансациска сметка и префрлување на готовина може да се намалат од следниот месец кога ќе
Економија

ЕВН за двојното плаќање на сметките: Реалната потрошувачка е на задната страна

Орце Костов
Уште не стивнат револтот од новиот начин на пресметка на новите фактури за струја во кои сега посебно се пресметува услугата за мрежарина, а граѓаните