sledenje na komunikacii

Македонија

Двојно зголемени посебните истражни мерки, најмногу се користеле прислушкување и тајно следење на лица

Орце Костов
Во текот на 2022 година удвоен е бројот на лица опфатени со посебните истражни мерки во однос на претходната година, а благ нагорен тренд се
Македонија

Уставен не поведе постапка за ПИ мерките од Законот за следење на комуникациите

А1он
Уставниот суд на денешната седница не поведе постапка по иницијативата поднесена на членот 17 од Законот за следење на комуникациите, што лани беше донесен од