skulptura

Култура

„Проткаени сеќавања“ изложба на скулптури на Слободан Милошески во Софија

А1он
На утрешната изложба во КИЦ во Софија под наслов „Проткаени сеќавања“ со десет скулптури од најновата продукција кои досега не биле изложувани, ќе се претстави
Култура

Во Гевгелија изложени скулптури од Дамјан Ѓуров

А1он
Изложба на скулптури, од гевгелискиот уметник Дамјан Ѓуров,насловена „Лунарно-Соларно, Камено-Метално, Клин“ денеска беше отворена во Народниот театар во Гевгелија со примена на мерките за заштита
Култура

Изложба на бронзени скулптури – лавови на Димитар Филиповски во Порта Македонија

А1он
Изложбата на бронзени скулптури – лавови излиени во најразлични форми и творечки израз на академскиот скулптор Димитар Филиповски ќе биде отворена од денеска до 2
Култура

Уметникот Никола Пијанманов постави скулптура во село Колешино

А1он
Уметникот Никола Пијанманов ја постави скулптурата „Штркот и змијата“ во селото Колешино за да испрати порака за зачувување на животната средина во овој дел од