skulpturi

Култура

Во Прилеп изложба на скулптури за 50 години на Интернационалното студио за пластика во дрво

А1он
По повод 50 години на Интернационалното студио за пластика во дрво во рамките на Центарот за современа ликовна уметност, во ликовниот салон во прилепскиот Центар
Култура

Во Гевгелија отворена изложба на цртежи и скулптури од Ранко Дакиќ

А1он
Во просториите на уметничката галерија „Амам“ во Гевгелија, денеска беше отворена изложба на најнови цртежи и скулптури од авторот Ранко Дакиќ, работени во десетгодишен период
Култура

Отворена изложбата „Откривање на иднината: Археологија на модерноста“ од Петар Хаџи Бошков

А1он
На археолошкиот локалитет „Стоби“ вчера беше отворена изложбата „Откривање на иднината: Археологија на модерноста“ од реномираниот скулптор Петар Хаџи Бошков, која ќе биде отворена до
Култура

„Проткаени сеќавања“ изложба на скулптури на Слободан Милошески во Софија

А1он
На утрешната изложба во КИЦ во Софија под наслов „Проткаени сеќавања“ со десет скулптури од најновата продукција кои досега не биле изложувани, ќе се претстави