severen tek

Економија

Постигнат компромис околу Северен тек 2 со Европскиот парламент и со комисијата

А1он
Државите членки на ЕУ се усогласија околу компромисот со Европскиот парламент и Европската комисија во врска со регулирањето на гасоводот „Северeн тек 2“ меѓу Русија