separatisti

Свет

Десетина сепаратисти упаднаа во владина зграда и го отстранија шпанското знаме

Повеќе од десетина приврзаници на идејата за независност на Каталонија насилно влегоа во зградата на владиното претставништво во градот Гирона. Тие го остранија шпанското знаме