sajber bezbednost

Македонија

Три четвртини од граѓаните преземаат мерки за сајбер безбедност, најмногу загрижени за злоупотреба на личните податоци

А1он
Приближно три четвртини или 72,5 отсто од граѓаните во државата преземаат мерки на безбедност при користење интернет на нивните уреди. Осумдесет проценти од нив користат
Македонија

Владата ќе плати десет милиони евра повеќе за безбедност на интернет: Избрана компанија која не понудила најниска цена

Орце Костов
Во следните три години, Владата ќе плати околу десет милиони евра повеќе за сајбер безбедност на институциите. Компанијата „Аитоникс“ која и досега имаше договор со