retki bolesti

Македонија

Истражување на „Вилсон Македонија“ за пациентите со ретки болести

А1он
По повод одбележувањето на 28 Февруари – Денот на ретки болести денеска здружението „Вилсон“ Македонија во ЕУ инфо центарот ќе ги презентира податоците од истражувањето
Македонија

Состанок за ретки болести во Југоисточна Европа

А1он
Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе се одржи Петтиот состанок за ретки болести во Југоисточна Европа. На состанокот, како што информираат од МАНУ,