registracija

Економија

АСО: Владата да ги намали цените на полисите за регистрација, потегот на осигурителните компании е неоправдан

Орце Костов
Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) ја охрабрува Владата, согласно своите законски надлежности, да ги заштити правата на осигурениците и преку измени во Тарифникот да
Економија

Осигурителните компании имаат рок до вечер да ги вратат старите цени на полисите

Орце Костов
Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност на денешната седница го разгледа доставениот извештај од Националното биро за осигурување поврзано со зголемените цени по основ на
Економија

Осигурувањето за регистрација сепак поскапува: Премијата останува иста, повисоки се трошоците на осигурителните компании

Орце Костов
Министерството за финансии во врска со донесените одлуки од страна на осигурителните компании за зголемување на висината на бруто-премијата за осигурување од автомобилска одговорност, денеска
Економија

Неоправдано е поскапувањето на регистрацијата на возила: Полисите поскапи за 15 отсто

Орце Костов
Поскапува регистрaцијата на возила во земјава откако осигурителните компании ги зголемија сумите за задолжителната осигурителна полиса за автоодговорност, а граѓаните не беа известени за тоа.
Македонија

„Две за 100“ – налепници НМК се продаваат на интернет и во скопски Чаир, цвета бизнисот

Анита Петровска Рајковиќ
Налепници со „NМК“  по цена од 50 денари за парче или „Две за 100“ и за предната и за задната регистрација, нелегално се продаваат на
Македонија

Украдени автомобили се регистрирале во Скопје како увезени

А1он
Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Обвинителен акт против две лица, од кои едното се товари за кривично дело измама и за продолжено