ptici

Регион

Во близина на Кикинда пронајдени 800 мртви птици, некои заштитени со закон

А1он
Членовите на Друштвото за заштита и проучување на птиците на Србија (ДЗППС) пронајдоа повеќе од 800 мртви птици на обработливото земјиште во близина на селото
Македонија

Женски јастреб спасена од посериозна повреда во селото Тработивиште

А1он
Женска птица од видот јастреб e спасена од посериозна повреда во близина на селото Тработивиште. Птицата ја нашле мештани кои ја згрижиле, а потоа побарале
Магазин

Птиците и пчелите имаат совесност како и луѓето

А1он
Луѓето не се единствени суштества кои имаат работна етика и чувствуваат одговроност. Истражувачите од Калифорнискиот универзитет во Беркли открија дека инсектите, птиците, рептилите, рибите и
Македонија

„Скопје сака птици“ – по повод Светскиот ден на птиците преселници

А1он
„Скопје сака птици“ е мотото на прославата што ќе се одржи денеска напладне во Градскиот парк, по повод Светскиот ден на птиците преселници. Прославата ја