pro-za balkan

Култура

„Медена земја“ и видеообраќање на Јерговиќ во рамки на „ПРО-ЗА Балкан“

А1он
Документарниот филм со извонреден меѓународен успех, „Медена земја“ во режија на Тамара Котевска и Љубомир Стефановски, вечер во 20 часот ќе биде прикажан во Кинотеката.
Култура

Завршува осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

А1он
Осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“ ќе биде затворено вечер кога ќе биде прочитан говорот на Исмаил Кадаре, добитник на наградата „Прозарт“ за авторски присонес
Култура

Почна 8-то издание на „ПРО-ЗА Балкан“ во Куршумли ан

А1он
Во Куршумли со почитување на сите протоколи за организирање на настани, синоќа беше отворено осмото издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ во Скопје. Десетина
Култура

Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ од 14 до 17 септември

А1он
Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ ќе се одржи од 14 до 17 септември во Куршумли ан, Europe House и во Кинотеката. Организираторите на фестивалот соопштија
Култура

Тркалезна маса во рамки на 6. ПРО-ЗА Балкан“

А1он
На вториот ден од 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“, денеска во ЕУ Инфоцентарот ќе се одржи тркалезна маса „Балканските класици во европската литература: (не)визибилност
Култура

Писателот Браги Олафсон, басист на Бјорк, гостин на „Про-за Балкан“

А1он
Исландскиот писател Браги Олафсон ќе биде специјален гостин на 5.Интернационален литературен фестивал „Про-за Балкан“, што ќе се одржи од 28 до 30 мај во Скопје.