Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ од 14 до 17 септември

Од:

Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ ќе се одржи од 14 до 17 септември во Куршумли ан, Europe House и во Кинотеката.

Организираторите на фестивалот соопштија дека важен дел ќе биде програмата „Скопје fellowship“, чии гости ќе бидат Назли Бериван Ак од Турција, Јасмина Радојичиќ од Србија, Доротеа Монова и Милен Милев од Бугарија.

На вториот фестивалски ден (15 септември), тие ќе учествуваат на тркалезна маса „Литература и криза: почетна точка за нови противотрови“, што ќе се реализираме во Europe House. Потоа тие ќе се сретнат со претставници на Македонската асоцијација на издавачи.

Би можело да ве интересира

„Медена земја“ и видеообраќање на Јерговиќ во рамки на „ПРО-ЗА Балкан“

Ана Ололовска

Завршува осмото издание на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

Ана Ололовска

Почна 8-то издание на „ПРО-ЗА Балкан“ во Куршумли ан

Ана Ололовска

Книжевни ѕвезди од Балканот на „ПРО-ЗА Балкан“

Ана Ололовска

Тркалезна маса во рамки на 6. ПРО-ЗА Балкан“

Ана Ололовска

Писателот Браги Олафсон, басист на Бјорк, гостин на „Про-за Балкан“

Наум Локоски