portugalija

Свет

Десет илјади Португалци маршираа против мерките на штедење

А1он
Околу 10.000 португалски демонстранти се собраа вчера пред претседателската палата во знак на протест против мерките на штедење. Демонстрантите почнаа да се собираат околу 5
Свет

Откажани над 300 летови преку Португалија

А1он
Околу 300 летови се доведени во прашање како последица на штрајкот на португалските контролори на летање. Денеска е вториот ден од штрајкот на португалските контролори