poribuvanje

Македонија

Охридското Езеро порибено со 1,7 милиони подмладок охридска пастрмка обезбедени од албанското мрестилиште кај Лин

А1он
Охридското Езеро вчера беше порибено со 1,7 милиони единки подмладок на ендемичниот вид охридска пастрмка, обезбедени од мрестилиштето кај Лин на албанска страна. На порибувањето
Македонија

Акумулацијата Стрежево порибена со пастрмка и крап

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска и со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ
Економија

Акумулацијата Стрежево порибена со 6.000 единки крап и пастрмка

А1он
Вкупно 1.000 единки подмладок од крап и 5.000 единки подмладок од пастрмка се пуштени денеска во акумулацијата Стрежево. Порибувањето на кое присуствуваше министерот за земјоделство,
Македонија

Акција за порибување на Охридското Езеро со јагули

А1он
Eлектрани на Северна Македонија изврши акција на порибување на Охридското Езеро со јагули. Порибувањето беше извршено со подмладок на јагула од типот Европска јагула. Во
Македонија

Акумулацијата Палурци порибена со 450 килограми крап

А1он
Концесионерот за спортски риболов на акумулацијата Палурци кај Богданци изврши порибување со 450 килограми крап. Од ЗСР „Костреш“ информираат дека од вкупната количина риба која