onlajn oblozuvanje

Економија

Новиот закон за игри на среќа ја брише целата индустрија!

А1он
Законското решение кое се предлага би можело да има несогледливи последици врз целата економија, а државната каса би останала без 280 милиони евра кои приредувачите
Економија

АСОМ: Владата итно да ја продолжи уредбата за он-лајн спортско обложување – државата ризикува да изгуби стотици милиони денари во буџетот

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија реагира до Владата дека утре, 22 декември, истекува рокот за преточување на уредбата со законска сила во трајно законско
Економија

АСОМ: Уредбата за онлајн обложување треба да се преточи во трајно законско решение

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија смета дека уредбата со која во земјава се овозможи он-лајн спортско обложување преку домашните лиценцирани сајтови треба да се
Економија

АСОМ: Онлајн обложувањето на домашните веб страници e безбедно, а преку странските забрането и ризично

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници соопшти дека откако во април оваа година Владата на Република Северна Македонија донесе уредба со што се овозможува онлајн спортско обложување,