obrazovanie

Македонија

Мост:Во Европа има што да се види, искористете ја можноста

А1он
Наталија Јовановска е студент од четврта година на Филолошкиот факултет во Штип, со просечна оценка на студирање 9,96. Одлично говори англиски, германски и италијански јазик,
Македонија

Наставата во Подгорци нелегална

А1он
Албанските паралелки училиштето во струшкото село Подгорци се нелегални изјави директорот на Државниот Просветен инспектотрат, Надица Николовска, и покрај неодамнешната одлука на Советот на општина
Македонија

50 вработувања за студентите на ФОН

А1он
Универзитетот ФОН заедно со партнер компаниите: ТАВ-Аеродроми, Тиквеш, Комерцијална банка, Пежо, Општина Охрид и Општина Подградец, Грозд-Струмица и Ренова, денес поделија повеќе од 50 вработувања,
Македонија

Велимир Стојковски реизбран за ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

А1он
Проф. д-р Велимир Стојковски е реизбран за ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје на денешната седница на Сенатот на УКИМ во трката
Македонија

Матурантите денеска го полагаат вториот предмет

А1он
Околу 19.000 ученици средношколци денеска ќе го полагаат вториот дел од државната матура или изборниот екстерен предмет. Тестирањето ќе биде спроведено на 16.751 кандидати кои