naucnici

Свет

Белгиски научници направија крупен исчекор во борбата против ракот

А1он
Истражувачки тим од Универзитетот во Брисел, УЛБ, дошол до ветувачки сознанија за функционирањето и развојот на ракот на дојка и на простата. Научниците успеале по
Свет

На руските научници им се ограничени контактите со странски колеги

А1он
Руските научници добија нови владини препораки за наметнување големи ограничувања на нивните контакти со странски колеги. За многу руски научници, тие пречки предизвикуваат стравувања од