komisija ministerstvo za kultura

Култура

(ВИДЕО) Стефоска и Гаџа во дебатата за проекти во културата: Нема веќе одлучување според етнички проценти

Ана Василевска
Последниот конкурс за поддршка на проекти во културата е реализиран со досега рекорден број пријави и максимална одговорност од страна на членовите на комисиите, тврди
Култура

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

А1он
За Фестивалот за деца „Златно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што Kомисијата превидела дека доставил изјава за