skoje jazz

Култура

(ВИДЕО) Стефоска и Гаџа во дебатата за проекти во културата: Нема веќе одлучување според етнички проценти

Ана Василевска
Последниот конкурс за поддршка на проекти во културата е реализиран со досега рекорден број пријави и максимална одговорност од страна на членовите на комисиите, тврди
Култура

Фред Фрит во Скопје на „Скопски џез фестивал“

А1он
Во рамките на својата актуелна европска турнеја, во Скопје доаѓа англискиот мултиинструменталист, композитор и импровизатор Фред Фрит. Концертот во организација на „Скопски џез фестивал“ ќе