kiril i metodij

Македонија

Честитка од Вељаноски по повод Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј

А1он
Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски упати честитка по повод Денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“. –  Со оддавањето на почит
Македонија

Цртање на асфалт по повод Денот на македонските просветители

А1он
По повод  денот на македонските просветители „Св. Кирил и Методиј“ денеска во Градскиот парк ќе се одржи традиционалната манифестација „Цртање на асфалт“ во организација на