kiril i metodij

Македонија

Одбележување на Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј

А1он
Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ денеска ќе одржи свечено одбележување по повод 24 Мај, Денот на сесловенските просветители и патрониот празник на Универзитетот Св. Кирил
Култура

Мисијата на Кирил и Методиј – најсилна врска меѓу народите на Словачка и Македонија

А1он
Кирилометиодиевската тема е најсилната врска која ги спојува Република Македонија и Република Словачка и нејзините два народа во словенскиот свет, истакна денеска словачкиот амбасадор Мартин
Култура

МАНУ и БАН во Скопје го одбележаа Денот на св. Кирил и Методиј

А1он
Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и Бугарската академија на науките (БАН) денеска со свечен собир во Скопје го одбележуваат Денот на сесловенските просветители
Македонија

Честитка од Вељаноски по повод Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј

А1он
Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски упати честитка по повод Денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“. –  Со оддавањето на почит
Македонија

Цртање на асфалт по повод Денот на македонските просветители

А1он
По повод  денот на македонските просветители „Св. Кирил и Методиј“ денеска во Градскиот парк ќе се одржи традиционалната манифестација „Цртање на асфалт“ во организација на