istoricar

Македонија

Полскиот историчар Рубаха тврди: Илинденското востание го раководеле Бугари

Орце Костов
Во полската историографија е прифатено дека Илинденското востание во 1903 година било раководено само од Бугари, а не од Македонци, тврди професорот Јарослав Рубаха од
Македонија

(ВИДЕО) Историчарот Божинов: САД ни се мешаат во односите со Македонија на штета на Бугарија

Орце Костов
Бугарскиот историчар Воин Божинов смета дека македонската влада прави маневри за да не ги реализира обврските од билатералниот протокол, а дека САД се мешаат во