inspekcija

Економија

Засилени контроли на угостителските објекти и туристичките агенции во текот на летото

А1он
Државниот пазарен инспекторат во наредниот период ќе врши засилени контроли на угостителските објекти за почитување на работното време и на туристичките агенции за почитување на
Економија

Државата засилено против сивата економија

А1он
Засилување на инспекциските надзори во повеќе сегменти, унапредување на законската регулатива, како олеснување на вработувањето сезонски работници, објавување црна листа на фирми кои работат неправилно, откривање даночни обврзници
Македонија

Запленети 200 килограми риба продавана во несоодветни услови

А1он
Во Струмица денеска се запленети 200 килограми свежа риба која се продавала спротивно на одредбите од Законот за безбедност на храната. Акцијата на ветеринарните инспектори
Македонија

Забрана за вршење дејност и 7.000 евра глоба за две фирми во Прилеп

А1он
Државниот инспекторат за земјоделство при вршење вонреден инспкециски надзор на подрачјето на Прилеп кај два правни субјекти констатирал прекршок за поседување, набавување и продажба на
Економија

Во Кичевско разоткриени продавачи на фалсификуван мед

А1он
Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на засилените активности за прекинување на синџир од производители, дистрибутери и продавачи на фалсификуван мед, разотрки индивидуални лица и