infocentar

Македонија

НВО Инфо: Локалните власти да ја зајакнат транспарентноста при трошење на државните пари

А1он
Набљудувањето на транспарентноста и вклучувањето на граѓаните во општините Велес, Крива Паланка и Неготино, во време на пандемијата Ковид-19, покажа дека локалните власти треба да
Македонија

Mесец на британска филозофија во Македонија

А1он
Во ЕУ инфо центарот во Скопје во понеделникот вечер беше отворен месецот на британската филозофија во Македонија, организиран заедно од Филозофското друштво на Македонија, Филозофскиот
Македонија

Анализа на Инфоцентар: Владините кампањи изобилуваат со стереотипи и предрасуди

А1он
Владата преку кампањите не ги информира граѓаните за политиките од јавен интерес, туку се промовира себеси и им наметнува на граѓаните вредности, ставови и принципи