imunizacija

Македонија

Нова кампања за имунизација „Да не си играме со здравјето!“

А1он
Под мотото „Да не си играме со здравјето“ Министерството за здравство и УНИЦЕФ со поддршка од УСАИД од денеска почнуваат со нова фаза од кампањата
Македонија

Ди Џовани: Мора да продолжиме со висок опфат на редовна имунизација против детските болести

А1он
По една година ограничувања на движењето, празни училници и откажани семејни собири, луѓето од целиот свет почнуваат да се вакцинираат против КОВИД-19 или го чекаат
Свет

12 европски земји уверени дека ќе постигнат 70% имунизација до средината на јули

А1он
Најмалку 12 земји во Европската унија изразија уверување дека ќе можат да вакцинираат 70 отсто од полнолетното население до средината на јули. Тоа го изјави
Македонија

Одбележување на Европската недела на имунизација

А1он
Подигнување на свесноста за вакцините како најдобра превентивна мерка за заштита на населението од заразни заболувања, како и за зачувување и одржување на колективниот имунитет,