grcija parlament

Регион

Грчкиот Парламент во првото гласање даде зелено светло за дел од уставните измени

А1он
Гарантирање на верската неутралност на државата, ограничување на пратеничкиот имунитет и ратификување на меѓународни договори преку референдум, се дел од уставите измени што ги усвои
Регион

Почна расправата во грчкиот Парламент за ратификација на Протоколот за членство во НАТО

А1он
Со задоцнување од 40 минути, започна расправата на пленарна седница во грчкиот Парламент за нацрт-законот од Министерството за надворешни работи „Ратификација на Протоколот кон Северноатлантскиот
Регион

Грчкиот Парламент ќе гласа за ратификација на Протоколот за членство во НАТО

А1он
Во 10 часот по локално време, откако доби зелено светло од надлежната Комисија, нацрт-законот за ратификација на Протоколот за членство во НАТО, ќе биде донесен
Регион

Никос Тоскас ги повика пратениците да го прифатат законот за ратификација на Протоколот за НАТО

А1он
Известувачот од владејачката СИРИЗА на Комисијата за национална одбрана и надворешни прашања во грчкиот парламент, Никос Тоскас, за нацрт законот за ратификација на Протоколот за