gradski grobista

Македонија

Посебен режим на сообраќај утре и в сабота околу гробиштата во Бутел, во Ѓорче Петов и во Камник

А1он
Поради претстојниот верскиот празник Задушница, ќе има мерки за посебен режим на сообраќај за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот околу гробиштата во Бутел, во
Македонија

МПЦ се премисли за забраната за погреби на Св. Никола: Нема одлука, поради меѓусебна некоординираност некој погрешно пренел дека се забранети

Маја Илиевска-Пачемска
По објавите на „А1он“ за забраната за погреби за време на празнувањето на Св. Никола, Божиќ, Бадник, Велигден и Задушница, Македонската православна црква официјално известува
Видео Македонија

ВИДЕО: Владиката забрани погреби за време на Св. Никола, починатите од сабота, недела и од понеделник ќе се погребуваат во вторник

Владиката г.г. Стефан забрани погреби за време на празнувањето на Св. Никола и правилото почнува да се применува од оваа година. Починатите од сабота, недела