google

Економија

Пандемијата драстично ги зголеми приходите на Гугл остварени од дигитално рекламирање

А1он
Компанијата Гугл информира за скок на приходите и профитот во четвртиот квартал на 2020 година благодарение на силниот раст на приходите од дигиталното рекламирање во
Свет

Гугл ќе плати 3,8 милиони долари по обвинение за дискриминација

А1он
Американското Министерство за труд соопшти дека компанијата Гугл прифатила да плати 3,8 милиони долари по обвинението за дискриминација кон азиските жени. Најголем дел од сумата
Свет

Гугл потпиша договор за надомест на францускиот печат

А1он
Гугл и Општата информативна прес-алијанса (Апиг), која ги претставува француските национални и регионални дневни весници, по бурните преговори, објавија потпишување на договор што го трасира
Свет

Гугл ја блокираше апликацијата „Парлер“

А1он
Гугл ја блокираше апликацијата „Парлер“ затоа што дозволила дистрибуција на „екстремно лоша содржина“ што може да предизвика смртоносно насилство како што беше видено на Капитол.