filipce

Македонија

Во Скопје тридневна меѓународна конференција за безбедни заедници

Во Скопје денеска беше отворена тридневната 6. Регионална европска конференција за безбедни заедници „Остварување на целите на одржлив развој–кон заедница без насилство“. Министрите за здравство
Македонија

Доделување сертификати за акредитација на здравствени установи

А1он
Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи денеска во просториите на Министерство за здравство ќе додели сертификати за акредитација на здравствени установи. На доделувањето
Македонија

ВИДЕО: Георгиевски и Филипче најавија нова поликлиника во Автокоманда

А1он
Министерот за здравство Венко Филипче и градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска ги посетија амбулантите во Автокоманда и Железара, како и поликлиниката во Ченто.
Македонија

Филипче: Ќе воведеме мобилни тимови по теркот на модерното европско здравство

А1он
Министерот за здравство Венко Филипче денеска оствари посета на Богданци каде во амбулантата, која работи во состав на Здравствениот дом од Гевгелија, разговараше со вработените
Македонија

Филипче: Имаме одговорност да им оставиме на младите генерации европска држава

А1он
Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска беше во посета на општините Струга и Вевчани. За време на посетата Филипче ги посети своите колеги во здравствениот
Македонија

Филипче: Правиме стратегија за развој на здравствениот систем во земјава

А1он
Разработуваме повеќе модели за да ги решиме проблемите со недостиг на специјалисти, ментори и да набавиме опрема за болниците и здравствените установи во земјава, меѓу
Македонија

Филипче: Се наоѓаме пред историски избор – патриотски чин да ја обезбедиме иднината

А1он
Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска беше во посета на општина Кочани и општина Оризари при што на средбите со граѓаните им го честита 8
Македонија

(ВИДЕО) Филипче: Смртноста на новороденчињата во голема мера е последицна на несоодветната грижа на мајката

А1он
Заштитата и унапредувањето на здравјето на граѓаните на Република Македонија мора да почне непосредно од раѓањето на една индивидуа, истакна на денешната прес-конференција министерот за