emil dimitriev

Македонија

Димитриев: Потребна е соработка, а не мешање во внатрешните работи на земјите од Западен Балкан

А1он
Неопходна е соработка, а не мешање во внатрешните работи и силно почитување на сувереноста и интегритетот на секоја држава. Само така регионот ќе оди напред
Македонија

Димитриев на средба на премиерите од Западен Балкан во Сараево

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија Емил Димитриев учествува на состанокот на премиерите од Западен Балкан што денеска се одржува во Сараево, Босна и Херцеговина.
Македонија

Димитриев: Парламентарни избори заедно со локалните се излез од кризата

А1он
Предвремени парламентарни избори заедно со локалните се излез од политичката криза во земјава. Единствен гарант за зачувување на унитарноста на Република Македонија е формирање и
Македонија

Димитриев до Рама: И без вашето мешање ќе изнајдеме решенија

А1он
Македонскиот премиер Емил Димитриев денеска му напиша писмо на албанскиот премиер Еди Рама во кое наведува дека постојаното мешање во внатрешните работи на Република Македонија
Македонија

И од кабинетот на Емил Димитриев се прибираат сигурни гласачи за ДПМНЕ

А1он
ВМРО-ДПМНЕ ги користи службените мејлови на Владата за да добие податоци со имиња, презимиња и телефонски броеви на сите луѓе со кои е разговарано и
Економија

За исплата на штетите нема потреба од нови задолжувања

А1он
Денешната изјава на Емил Димитриев е потврда дека владините институции се во целосен хаос околу справувањето со последиците од поплавите што ги зафатија скопскиот и
Македонија

Димитриев: Многу луѓе немаат трансакциски сметки, сега работиме на исплата на авансот за штетите

А1он
Власта тврди дека во селото Стајковци најголем дел од улиците и домовите се исчистени и дека е извршена дезинфекција во над 85 проценти од домовите.
Македонија

Димитриев: Министри на терен ги координираат активностите во поплавените подрачја

А1он
Премиерот Емил Димитриев придружуван од министрите за финансии Кирил Миноски и за труд и социјална политика Диме Спасов денеска го посети во Стајковци кое беше
Македонија

Димитриев: Единствен излез од кризата се изборите

А1он
Денешниот голем празник не потсетува на минатото но и не поттикнува да размислуваме за иднината на нашата држава. Значајноста и тежината на делата на илинденската