eksproprijacija

Македонија

Завршени 89 проценти од експропријацијата за автопатот Гостивар – Тетово, 70 проценти за Битола – Прилеп

А1он
За автопатите што ќе се градат на коридорите 8 и 10д во јануари годинава се спроведени геотехнички испитувања на делниците Гостивар – Тетово, Букојчани-Гостивар и
Економија

Експресно оттуѓен имотот на делницата Тетово-Гостивар, заглави експропријацијата кон Букојчани

Орце Костов
Експропријацијата на земјиштето на кое ќе минува трасата на коридорот 8 односно на делницата Тетово – Гостивар заклучно со крајот на јануари е речиси завршена
Економија

Заглави експропријацијата за автопатите на „Бехтел и Енка“: Речиси половина од земјиштето не е откупено

Орце Костов
Експропријацијата на земјиштето на кое „Бехтел и Енка“ ќе ги гради автопатите од коридор 8 и 10Д тапка во место во последните два месеци иако
Економија

Брзо се оттуѓува приватниот имот за „Бехтел и Енка“: 58 отсто од земјиштето е експроприрано

Орце Костов
До крајот на октомври на 58% од земјиштето на кое ќе минува трасата на коридорите 8 и 10Д била завршена експропријацијата, а остануваат уште 42%,
Македонија

Државата ќе им исплаќа оштета и на газдите што имаат дивоградби: 300 милиони евра ќе чини експропријацијата за „Бехтел и Енка“

Орце Костов
Предлозите за измени на деветте закони поврзани со коридорите 8 и 10 со кои ќе му се олесни процесот на изградба автопатите на изведувачот „Бехтел