dut

Македонија

На ДУТ во Тетово дебата „Влијанието на процесот на евроатлантските интеграции во меѓуетничките односи“

А1он
Евро-атлантскиот Совет на Македонија (АТА Македонија) во соработка со правниот факултет на Државниот универзитетот во Тетово денеска ја организираа првата од вкупно четири планирани трибини
Македонија

Дебата од циклусот „ЕУ Ѕвезди“ на тема: „Родова еднаквост“

А1он
Правниот факултет при Државниот универзитет во Тетово, во рамки на кампањата „Младите за ЕУ“, денеска ќе одржи  дебата од циклусот „ЕУ Ѕвезди“ на тема „Родова
Македонија

Доделени признанија за идните наставници во мултиетничките средини на ДУТ

А1он
Државниот универзитет во Тетово, во рамките на проектот што го спроведува со ОБСЕ и со германската амбасада, на студентите на педагогија од државните универзитети во
Македонија

По скандалот со фалсификувани дипломи, МОН најави вонредни инспекции

А1он
„Државниот универзитет во Тетово, успеа да го детектира фалсификувањето на дипломите, односно уверенијата за дипломи, со фалсификувани ознаки на Факултетот за медицински науки, кои воглавно
Македонија

Ристовски: МВР и МОН ќе ја продолжат истрагата со фалсификуваните дипломи

А1он
Министерот за образование и наука Спиро Ристовски изјави дека во оваа фаза од истрагата за  откриената лабораторија за фалсификувани дипломи од Државниот универзитет во Тетово не може
Македонија

Амети: Ја известивме полицијата за фалсификувањето дипломи од ДУТ

А1он
Ректорот на Државниот универзитет во Тетово Вулнет Амети денеска на прес-конференција денеска изјави дека Универзитетот презел конкретни мерки за откривање на случајот на фалсификувани дипломи од
Македонија

ДУТ доби лабораторија за испитување на градежни материјали

А1он
Денеска беше промовирана нова лабораторија за контрола и испитување на градежните материјали во рамките на Факултетот за применети науки на Државниот универзитет во Тетово. На