drzaven prosveten inspektorat

Македонија

ВИДЕО: Директорот на Просветен инспекторат ќе одлучи за дисциплинската мерка за инспекторот Илиевски

Васко Маглешов
Дисциплинската комисија му предложи на директорот на Држaвниот просветен инспекторат, да одлучи во рок од седум дена дали ќе го прифати предлогот за дисциплинска мерка
Македонија

Просветниот инспекторат: Мал е просторот, нема доволно место за новинарите

Кристијан Ландов
Просветниот инспекторат не знае врз основа на кој закон, односно кои одредби, на седницата за дисциплинската постапка за инспекторот Ѓорѓи Илиевски не е дозволено да
Македонија

„Тргни ги новинарите ми кажаа“, обезбедувањето ги замоли новинарите да ја напуштат зградата

Васко Маглешов
Половина час откако почна седницата за дисциплинската комисија во Државниот просветен инспекторат, на која се расправа за постапката на инспекторот Ѓорѓи Илиевски, се појави обезбедување
Македонија

На новинарите не им беше дозволено да ја следат дисциплинската постапка за инспекторот Илиевски

Васко Маглешов
Валерија Анастасова, претседателката на дисциплинската комисија, која треба да расправа за постапката со инспекторот Ѓорѓи Илиевски, пред почетокот на седницата на новинарите им рече дека
Видео Македонија

(ВИДЕО) Илиевски: Министерот Адеми ме замоли да го забошотам неговото незаконско унапредување

Васко Маглешов
Следниот петок, на 18 јули, просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски треба да се појави пред дисциплинска комисија во Државниот просветен инспекторат откако во јавноста обелодени сомнение
Македонија

Разрешена Надица Николовска, Томе Спировски е нов в.д. директор на Државниот просветен инспекторат

А1он
Томе Спировски е новиот в.д. директор на Државниот просветен иснпекторат, избран на петтата седница на Владата. Од директорското место е разрешена в.д. директорката Надица Николоска,