drzaven inspektorat

Македонија

ВИДЕО: Драма на Боемска, келнерите не давале инспекцијата да изврши увид во кафеана, внатре бил Мицкоски

Кристијан Ландов
Инспектори на Пазарниот инспекторат биле спречени да извршат надзор во затворениот дел на угостителскиот објект “Винотека” на Боемска улица, по што, два ипол часа останале
Македонија

Нуредини: Уредна документацијата на пратката со РДФ отпад запрена на ГП „Богородица“

А1он
Спроведениот вонреден инспекциски надзор пред два дена на граничниот премин “Богородица”е еден пример како може институциите координирано да постапуваат. Царината иницираше вонредна контрола на пратка
Економија

Вработените во три државни инспекторати пред штрајк, два месеца немаат земено плата

А1он
Нема кој да им ја потпише платата на вработените во три државни инспекторати. Вршителите на должноста директор на Државниот градежен инспекторат, на Државниот комунален инспекторат
Економија

Вонредни контроли на семенскиот материјал– Државниот инспекторат за земјоделство на терен

А1он
Четири компании за  производство  на семеен материјал заработија парична казна од 30 до 50 000 евра од  Државниот инспекторат   за земјоделство , поради регистрирани неправилности