dom

Македонија

ДОМ предлага интервентни мерки за загадувањето во Скопје

А1он
Загрижени од алармантно високиот степен на загадување на воздухот во Скопје и опасноста по здравјето на граѓаните,  особено поради високата  концентрација на суспендираните ПМ 10
Македонија

ДОМ: Извештајот ќе го убеди Советот на ЕУ за почеток на преговори

А1он
ДОМ во денешното соопштение до медиумите искажува задоволоство од тоа што Македонија повторно доби позитивен Извештај од Европската комисија во кој е нотиран напредокот на земјата во
Македонија

ДОМ бара Македонија да биде зона без ГМО

А1он
Демократската обнова за Македонија (ДОМ) денеска ја одржа втората конференција од кампањата „ДОМ за заштита од ГМО“ на која   информираа за законските прописи, нивното спроведување