dom

Македонија

МОДОМ апелира до граѓаните и институциите за намалување на загадувањето на воздухот

А1он
Следејќи ги дневните извештаи од страницата на Министерството за животна средина и просторно планирање, МОДОМ апелира во идниот период секој од нас да вложи сопствени
Македонија

ДОМ протестира за уништувањето на сириското хемиско оружје во Албанија

А1он
ДОМ апелира до Владата на Република Македонија да испрати нота до Владата на Република Албанија, преку која ќе побара да се откаже од намерата за уништување
Македонија

ДОМ предлага интервентни мерки за загадувањето во Скопје

А1он
Загрижени од алармантно високиот степен на загадување на воздухот во Скопје и опасноста по здравјето на граѓаните,  особено поради високата  концентрација на суспендираните ПМ 10
Македонија

ДОМ: Извештајот ќе го убеди Советот на ЕУ за почеток на преговори

А1он
ДОМ во денешното соопштение до медиумите искажува задоволоство од тоа што Македонија повторно доби позитивен Извештај од Европската комисија во кој е нотиран напредокот на земјата во