crvena polumesecina

Македонија

Одбележување на Светскиот Ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

А1он
Под мото: #Незапирливи македонскиот Црвен крст ќе се приклучи на одбележувањето на 8 Мај, Светскиот Ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина, а ќе ја
Македонија

Одбележување на Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

А1он
Под мотото „Сите сме црвени“, Црвениот крст на град Скопје во соработка со општинските организации на Црвениот крст кои дејствуваат на територија на Градот Скопје,
Култура

Изложба на дизајнирани постери за промоција на волонтерство, помош и поддршка во заедница

А1он
Изложба на дизајнирани постери инспирирани од 100-годишнината од Меѓународна федерација на друштвата на Црвен крст и Црвена полумесечина која ова година во целиот свет се
Македонија

Одбележување на Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

А1он
Под мотото „Што ви се допаѓа во Црвениот крст и Црвената полумесечина“, денеска во Скопје ќе биде одбележан Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената
Македонија

Светски ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

А1он
Со одржување на параолимписката игра „Бочија“, наменета за лица со посебни потреби, денеска на плоштадот „Македонија“ во Скопје ќе биде одбележан Светскиот ден на Црвениот
Свет

Турската Црвена полумесечина по повод Курбан Бајрам донира помош во 32 земји

А1он
Турската Црвена полумесечина обезбеди помош за луѓето на кои им е потребна во 32 земји по повод муслиманскиот празник Курбан Бајрам, објави весникот „Сабах“. Добротворната
Македонија

Одбележување на Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

А1он
Со низа активности под мотото „150 години хуманитарна акција“ Црвениот крст на град Скопје ќе го одбележи 8 Мај, Светскиот ден на Црвениот крст и