crna gora

Регион

Црна Гора – безбедна туристичка дестинација

А1он
Црногорската полиција соопштила дека државата е безбедна туристичка дестинација, а придонес кон тоа ќе дадат и полицајците од регионот кои ќе учествуваат во заеднички патроли.
Регион

„Одмарање во сенка“ нова спортска дисциплина во Црна Гора

А1он
Црногорците ќе се натпреваруваат во дисциплината „Лежење под сенка“. Благодарение на сопствениците на етно селото „Црна Гора“ од местото Брежан, 33 километри од Никшиќ, сите
Регион

ЕК препорача отворање на преговори со Црна Гора

А1он
Европската комисија го усвои пролетниот извештај во чии заклучоци препорачува отворање на претпристапни преговори со Црна Гора, пренесе црногорската национална телевизија. Во извештајот се констатира