cerebralna paraliza

Македонија

Се одбележа Светскиот ден на лицата со церебрална парализа, раната детекција предуслов за добро заздравување

А1он
Терапија, примање на соодветни лекарства, бањски третмани од областа на здравствените услуги, потоа пристапноста, движењето, ортопедските помагала, натамошното едуцирање и школување се сегменти за кои
Македонија

Васил Јанкула, лице со церебрална парализа со трицикл тргна во обиколка на државата

А1он
Дваесет и шестгодишниот Васил Јанкула од Ресен, лице со церебрална парализа, денеска го почна своето патешествие со трицикл да ја обиколи државата. Со тоа, како
Видео Македонија

ВИДЕО: Кога општеството нема разбирање, кучето Бен му помага на момчето со церебрална парализа

А1он
Ова не е само сторија за куче кое помага на болен човек. Ова е сторија за две суштества чии животи се надополнуваат. 35-годишниот Александар боледува
Македонија

ВИДЕО: Отворен нов Центар за деца со церебрална парализа во Скопје

А1он
Денеска во Скопје беше отвoрен нов Центар за деца со церебрална парализа. Центарот е од времен карактер, додека не се изгради нов во населбата Капиштец.