borci

Македонија

Февруарски марш за одбрана на слободата и државноста

А1он
Главен одбор на Сојузот на борците на Македонија револтиран од состојбите, на 16. февруари организира и повикува на пиететен и протестен Февруарски Марш Во повикот
Македонија

Обединети за Македонија застана во одбраната на борците од НОБ

А1он
„Обединети за Македонија чувствува должност да застане во одбраната на борците од НОБ, и ја има честа за пртеседател на партијата да го има човекот
Македонија

Петковски: Одземањето на имотот на борците од НОБ e негирање на македонската антифашистичка борба од актуелниот режим во Македонија

А1он
Пратеничката група на НСДП и ЛП, поддржана од останатите опозициони пратенички групи, до Собранието ќе поднесе Информација за односот на државата кон Народноослободителната и антифашистичка војна 1941-1945
Македонија

Реакција на прилепските борци на одлуката за одземање на имотот на Сојузот на борците на Македонија

А1он
Основната организација на Сојузот на борците од Прилеп, најостро реагира на, како што беше нагласено на денешната прес-конференција, неправилната и исполитизирана судска одлука со која им е
Македонија

Во среда со полиција и извршители борците ќе бидат исфрлени од просториите

А1он
Доколку до среда не се иселат, борците со извршители и полиција  ќе бидат исфрлени од просториите од „ Домот на воени инвалиди“. „И покрај недобиените