borci

Македонија

Ѓорѓиев: Ги почитуваме придобивки и учесниците во НОБ

А1он
Портпаролот на Владата на Република Македонија, Александар Ѓорѓиев денеска на прес – кофeренција одговарајќи на новинарско прашање истакна дека исклучително се почитуваат придобивките и учесниците
Македонија

(ВИДЕО) Лазаревски: Ќе победиме

А1он
[staff name=”Катерина Цаневска Арсовска” position=”Автор”][/staff]Васко Лазаревски од коалицијата „70 години антифашизам“ пред борците, пред продолжувачите на нивните идеали и пред граѓаните револтирано кажа дека е
Македонија

(ВИДЕО) Стаматовски: Иако сме стари, не сме застарени

А1он
[staff name=”Катерина Цаневска Арсовска” position=”Автор”][/staff]Трајко Стаматовски, претседател на градскиот одбор na борците, кажа дека борците сега страдаат исфрлени од работните простории. Ги боли односoт на
Видео Македонија

(ВИДЕО) Атанасовски: Македонија е во полоша состојба од нас борците

А1он
[staff name=”Катерина Цаневска Арсовска” position=”Автор”][/staff]Од името на главниот одбор и од сеуште живите борци и антифашисти генерал полковникот Тодор Атанасовски ги поздрави сите борци од
Видео Македонија

ВИДЕО: Црвенковски поздравен од борците на плоштад

А1он
[staff name=”Темјана Поповска” position=”Автор”][/staff]Борците од НОБ кои од три правци се собраа на плоштадот и покрај забраната од Град Скопје, со еуфорија го поздравија присиството
Македонија

ВИДЕО: Февруарски поход по Партизанска

А1он
[staff name=”Катерина Цаневска Арсовска” position=”Автор”][/staff]Борците од НОБ од три правци по улиците на Скопје тргнаа кон плоштадот како потсетување на „февруарскиот поход“ кој беше организиран
Македонија

ВИДЕО: „Борци 1941-1945 по планините, а 2013 по улиците“

А1он
[staff name=”Катерина Цаневска Арсовска” position=”Автор”][/staff]Тргнаа трите колони на Февруарскиот марш 2013-та. Борците се револтирани зошто оваа власт нема слух и нема чувство и оние кои
Македонија

Град Скопје им забрани на борците да маршираат

А1он
[staff name=”Катерина Цаневска-Арсовска” position=”Автор”][/staff]Град Скопје на борците од НОБ им забрани да маршираат на плоштадот во Скопје. Град Скопје во дописот до Сојузот на борци