biljana ivanovska

Македонија

Ивановска очекува Комисијата за селекција да не дозволи притисоци при изборот на новиот состав на Антикорупциска

А1он
Не ми се допаѓа тоа што многу политички експонирани личности се пријавија на интервјуата за избор на нови членови на Државната комисија за спречување на
Македонија

Ивановска: Неказнивоста и невладеење на правото во системот е причина за критичкиот извештај на ЕК

А1он
Неказнивоста и невладеење на правото во системот е причина за критичкиот извештај на Европската комисија, а најмногу промени за да се смени ситуацијата според неа
Македонија

Ивановска бара навреме да се изберат новите членови на Државната комисија за спречување на корупција

А1он
Мандатот на актуелните членови на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) со работа изтекува на 7 февруари 2024 година и согласно законот немаат право
Македонија

Ивановска: Со полна пареа го анализираме договорот со „Бехтел и Енка“

А1он
Договорот со американско-турскиот конзорциум „Бехтел и Енка“ го добивме и сме во фаза на негова анализа. Поброен тим ќе работиме на овој предмет, а веќе
Македонија

Ивановска: Ковачевски треба да покаже кој го платил патувањето за своите деца во Вашингтон

А1он
Претседателката на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска денеска во одговор на прашање дали постои сомнеж за корупција со оглед на тоа што премиерот Димитар Ковачевски ги
Македонија

Системот партизиран, Антикорупциска не сака надлежности со кои би можела да апси и води истраги

Кристијан Ландов
Државната комисија за спречување корупција не сака зголемени надлежности со кои ќе може да апси и спроведува истраги. Претседателката Билјана Ивановска посочува дека ќе биде
Македонија

Билјана Ивановска предложена за претседател на Антикорупциска комисија

А1он
Од седумте најдобро рангирани кандидати за Државната комисија за спречување корупција, Билјана Ивановска e предложена за претседател на Антикуропциска комисија. Како што образложи претседателот на