biblioteka

Култура

Мобилна библиотека ќе врти низ земјава, ќе им промовира читање и други вредности на граѓаните

А1он
Во тетовско Теарце беше промовирана мобилна библиотека, дел од проектот Регионална мрежа за културна разновидност (РЕАД), која ќе патува низ нашата и други држави за
Култура

Битолската библиотека „Св.Климент Охридски“ го одбележува Светскиот ден на гласно читање

А1он
Универзитетската библиотека „Св.Климент Охридски“ денеска во Битола го одбележува 3 февруари – Светскиот ден на читање на глас. Кампањата „Да читаме на глас“ се организира
Култура

„Совршеното дете“ од Лусинда Бери и „Еднаш и тогаш“ од Морис Глицман најчитани книги во библиотеката во Битола

А1он
НУ Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола информира за најчитаните книги кои ги избрале битолчани за време на празниците и зимскиот распуст. Во одделот за возрасни најбарани
Култура

Јубилејно издание на списанието „Библиотечен тренд“

А1он
Универзитетската библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола го промовира јубилејното 50. издание на списанието „Библиотечен тренд“ посветено на библиотекарите од таа установа. Во „Библиотечниот тренд“ бр. 50 претставени
Култура

Кумановската библиотека набави 1.445 лектири за основци и средношколци

А1он
Кумановската библиотека „Тане Георгиевски“ ја заврши втората набавка на книги за тековната година, информираа денеска надлежните од установата. Библиотечниот фонд е зголемен за 1.445 книги
Култура

Кумановска библиотека го одбележува 23 април Светскиот ден на книгата

А1он
Кумановската библиотека „Тане Георигиевски“ онлјан го одбележува 23-ти април Светскиот ден на книгата и авторското право. Повикувајќи ги читателите да останат дома и да читаат,
Култура

Меѓународна конференција на библиотекари

А1он
„Влези во дигитален свет“ е мотото на Меѓународната конференција на библиотекари, иноватори и креативци која Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје ќе ја организира од денеска до
Култура

Библиобус за учениците од скопските приградски населби

А1он
Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ со финансиска поддршка од Град Скопје набави нова подвижна библиотека библиобус – адаптирано возило опремено со книги наменети за ученици. Библиобусот
Култура

НУБ „Св. Климент Охридски“ одбележува 74-годишен јубилеј

А1он
Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје денеска ќе одбележи 74 години од своето постоење и ќе го чествува патрониот празник. Одбележувањето ќе