besa

Македонија

БЕСА: Албанското образование се уништува од ден на ден од страна на ДУИ!

А1он
Еден од основните столбови за напредно општество е квалитетното образование. Но, сите ние сме сведоци колку oвој важен сегмент се уништува секој ден од страна
Македонија

(ВИДЕО) Движење БЕСА: Ти благодариме Команданте што нé продаде за 5 милиони евра!

А1он
„Почитуван Команданте на УЧК и претседател на ДУИ, легендарен Абаз, ти благодариме што нé продаде толку скапо! Команданте, простете ни што тебе и твојот сијамски
Македонија

Беса: Зошто Груевски не отиде во Моране да ја види мизеријата на 3.000 луѓе?

А1он
Груевски го навреди достоинството на граѓаните на општина Студеничани. После посета што премиерот ја направи во општина Студеничани. Како прво, за нас е несватливо како
Македонија

ВИДЕО: По повод годишнината на Охридскиот договор, БЕСА ја организира акцијата „Сочувство“

А1он
„Денеска со жалење ја добивме жалната вест дека е пукано до смрт кон Охридскиот договор, а на пат кон болница тој починал. Всушност, насилството кон
Македонија

ВИДЕО: БЕСА со повик до Албанците финансиски да го поддржат Движењето

А1он
„Во духот на веќе определената автономија и автентичност, денес сме тука да го објавиме и официјално процесот на зачленување во Движењето БЕСА, како и да
Македонија

БЕСА: Претставниците на ДУИ се инкриминирани, корумпирани и нелегитимни

А1он
„По вчерашното објавување на прислушкувањата, од кои стана јасно кои биле „големите работи“, со кои се занимаваат претставниците на Демократската унија за интеграција, од нејзиниот