amber alert

Регион

Исчезна 11-годишно девојче, активиран Амбер алерт во Грција

Организацијата „Насмевката на детето“ го активира Амбер алерт поради исчезнување на 11-годишно девојче од селото Миртија во областа Илија во западниот дел на Грција. Василики
Македонија

МВР: Амбер Алерт Европа стартува со кампања низ цела Европа со совети како да се постапи во случај на исчезнато дете

А1он
„Проверете. Размислете. Пријавете.“ е насловот на кампањата која ќе биде активна во 16 држави на 14 јазици по повод Меѓународниот ден на исчезнати деца. Министерството
Македонија

„Најди ме“ во Македонија уште на ниво на невладини и доброволно – нема ниту оператор за исраќање СМС пораки

Анита Петровска Рајковиќ
Случајот со исчезнатата двегодишна Данка во Србија повторно го отвори прашањето за функционирање на Амбер алерт – системот за брзо алармирање и пронаоѓање на исчезнати
Македонија

(ВИДЕО) Како ќе функционира „Најди ме“ и дали ќе помогне во случаи како со Вања: Интервју со Радевска

Александар Тодески
Системот „Најди ме“, кој ќе почне да функционира следната недела треба да помогне во случаите со исчезнати деца, но сепак мора да се внимава и
Македонија

74 малолетници исчезнале за три години – Македонија нема систем за брзо алармирање, помош се бара на Фејсбук

Анита Петровска Рајковиќ
Случајот со исчезнувањето на 14 годишната Вања ја разбранува македонската јавност. Девојчето тргнало вчера на училиште во 7 часот и 30 минути и оттогаш и