ahv

Македонија

Николовски: Признание за скандалот со храната не е доволно, одговорност мора да има!

А1он
Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска изјави дека случајот со неспроведувањето мониторинг врз безбедноста на храната од мај до септември минатата
Македонија

Агенција за храна и ветеринарство: Нема небезбедни јајца на македонскиот пазар

А1он
Агенцијата за храна и ветеринарство на РМ ги демантира написите во некои медиуми дека во Македонија се увезуваат небезбедни јајца од Србија. – Агенцијата за
Магазин

„Од нива до трпеза, од фарма до вилушка“ по повод Светскиот ден на храната

А1он
 Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) денеска, во трговскиот центар Сити Мол, организира промотивен настан „Од нива до трпеза, од фарма до вилушка“ – безбедна
Македонија

Нови правила за означување на прехранбените производи од 13. ноември

А1он
Од 13. ноември операторите на храна ќе треба да се придржуваат до новиот правилник кој налага строги одредби за означување на прехранбените производи. Задолжително ќе
Македонија

АХВ: Континуирано се контролира храната за мигрантите

А1он
Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) вршат континуирани контроли на безбедноста на храната која како хуманитарна помош им се дели на мигрантите
Македонија

Препораки од АХВ за спречување на болеста туларемија

А1он
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) апелира сопствениците на домашни животни и миленици (особено на зајаци, глувци и други глодари), кај надлежниот ветеринар задолжително да