administracija

Економија

Ивановски: Во администрацијата систем за вработување според заслуги

А1он
Повеќе новини за работата на администрацијата, со систем за вработување според заслугите, и објективни оценки за извршените работни задачи ќе овозможи новиот закон за администрација,
Економија

Зајакнати капацитетите на Бирото за јавни набавки со финансии од ЕУ

А1он
Улогата на јавните набавки станува уште поважна во време на економска криза бидејќи треба да им овозможат на субјектите што нудат најквалитетни услуги и најевтина цена
Економија

Втор пилот-проект „Оцени ја администрацијата“

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски и директорот на Централен регистар на Република Македонија Ванчо Костадиновски денеска ќе го промовираат вториот пилот-проект „Оцени ја
Македонија

1.500 „рамковни“ административци „клатат врата а земаат плата“

А1он
1.500 новопечени  „рамковни“ административци, се по онаа народната,„Клати врата земај плата“. Но тие си чекаат во Секретаријатот за рамковни прашања да бидат прераспределени во државните