Мојсоски на регионална конференција во Тирана

Од:

Младите во земјите од регионот се соочуваат со исти предизвици и заедничката соработка на ресорните министерства и агенции можат значително да ја подобрат меѓусебната соработка, а со тоа и условите за напредок на младите луѓе

Ова е заклучокот од регионалната конференција посветена на тема како да се задржат младите во фокусот на Западен Балкан, на која викендов во Тирана директорот на Агенцијата за млади и спортНаумлче Мојсоски заедно со ресорните министри за образование, спорт и млади развиваат идеи за креирање политики насочени кон младите

– Младите се нашата иднина и заслужуваат да бидат слушнати и нивниот глас да биде наша насока во кој правец треба да ги креираме политиките кои се однесуваат на нив. Агенција за млади и спорт е вистински и искрен партнер на младинските организации и на секој млад човек и заеднички и во иднина ќе продолжиме да работиме на заедничката цел – да создадеме услови и клима за младите луѓе да ги реализираат своите идеи и да напредуваат“, истакна Мојсоски на регионалната конференција во Тирана.

Би можело да ве интересира

ВМРО-ДПМНЕ: Милионерот Каевски ја злоупотребил позицијата како директор на АМС

А1он

За злоупотреби на ваучерите поднесено обвинение против дванаесетмина

МОК бара разрешување на Мојсоски и замрзнување на доделувањето спортски ваучери

Ана Ололовска

ВИДЕО: Премиерот Ковачевски му врачи стипендија на младиот пливач Марко Пејчиновски

Ана Ололовска

ВИДЕО: Преку ваучерскиот систем спортистите имаат сигурен партнер

Ана Ололовска

Крива Паланка ќе добие нова фитнес зона

Ана Ололовска